inhoud van LEVEN MET IK

Vrolijke en minder vrolijke 169 woorden miniatuurtjes over alledaagsheden. Over uitstapjes van Appingedam tot Zaltbommel, over ontmoetingen met mensen en dieren, over muziek, boeken & lezen, over allerhande ergernisjes zoals zwerfvuil & vernielzucht, over de liefde voor flora & fauna, over verleden & toekomst, over katten & honden, over ziekte & dood…… Per maand aan te klikken. Pijltje links terug en hoppa…. Reageren via mailadres: hetburchtje@gmail.com

APRIL 2017— Jurkjesdag; Treffen; Verkoopstrategie; Schuilen; Lijstje; Krabgevaar; Opvreten; Ontmoeting; Naam; Voetprint; Stoepkrijten; Spijbelen; Bamboe; Mannenkwestie; Eethoek; Encore; Briefje; Anachronistisch; Staken; Afdruipen; Haastman; Lasles; Verjaardag.
MEI 2017— Uitgearbeid; Krant; Tinus; Massaal; Vrijheid; Horoscoop; Gutmensch; Schoenen; Telefoon; Ziekte; Geschiedenis; Computerstem; Zwartkopmees; Nostalgie; Vogelvet; Potentaten; Getal; Verbondenheid; Bluf; Waaklezen; Waakgapen; Wakkerhouders; Terreur; Klooster; Pseudoniem; Lustbeleving; Vlaggetjes; Heet; Gezelschap; Thuis; Kleinedingendoendag; Stamboom; Geluid.
JUNI 2017— Kieviet; Aanbidding; Woekerplant; Leeftijd; Groningkunst; Luchtstoelen; Kaliber; Regen; Nachtharker; Barbaar; Zondag; Heerlijkheid; Plattelandgenoot; Verslaving; Buitenbeentje; Kader; Rolstoeldame; Blues; Beet; Vinylhoek; Colbert; Plek; Nuchter; Worst; Theater; Pienter; Duif; Opdracht; Weelde; Geweten.
JULI 2017— Reizen; Keuzevrijheid; Trappen; Familiekennis; Huiswaards; XX; Pontje; Heldendom; Laf; Weggelopen; Noordkaap; Drik; Langetermijndenken; Haarband; Symbool; Onkunde; Duidelijkheid; Level; Kamergeluid; Kennisbron; Verdwijnen; Tuinkijken; Weerzien; Wensgedachte; Kankerstok; BBQ-afkeer; Venetië; Stuk; Bundels; Fooi; Leraar.
AUGUSTUS 2017— Decadentie; Aso; Misdaad; Roem; Verschillen; Tandarts; Licht; Slag; Gaal; Balkonscène; Scheuren; Genderneutraal; Museumbezoek; Kleertjes; Rolverdeling; Heilige; Actiegroep; Kasteel; Determineren; Omissie; Klokkenluider; Uilskuiken; Keuze; Kauwtje; Deuger; Zangkunst; Boodschap; Hogerop; Japan; Vuil; Haast.
SEPTEMBER 2017— Aanstelling; Sloppenkinderen; Krantenberg; Inktzwart; Kast; Verwarrend; Foto; Vaart; Weerzien; Schrieperigheid; Bloeddruk; Middel; Onbeantwoord; Flesje; Uilenspiegel; Desolaat; Oud; Schoffering; Beweging; Kleding; Verdachte; Ede; Paarden; Snorren; Afgedaan; Hesje; Petje; Tocht; Noords.
OKTOBER 2017— Boeken; Paddenstoelen; Petty; Terugkoop; Opzwiepers; Vergelding; Voorbeeld; Status; Leesvoer; Biertje; Boeren; Woede!; Doorgeefboek; Stelling; Taststok; Nazomeren; Plek; Aanduiding; Nippertje; Jager; Zuivering; Wolkers; Vuurwerk; Bom; Tjechië; Plooien; Chronisch; Donkerte; Vogelstand; Bewegen; Verval.
NOVEMBER 2017— Knoeier; Jennie; Betweter; Archeopraat; Doodvallen; Rijkdom; Koopjes; Kunst; Tellen; Voorburg; Gaspedaalhouding; Optreden; Schootsveld; Rotgedrag; Takkenklus; Wijntaal; NME; Afschaffen; Blok; Pakjeskoperij; Stoppelbaard; Archiveren; Country; Afname; Weegbaar; Grootouders; Interview; Doem; Centengeld.
DECEMBER 2017— Úitstekend; Verzoek; Eetcultuur; Afgang; Boekenworm; Dreun; Dood; Benoemen; Hamsteren; Sneeuw; Kerstpakket; Getallen; Vertellen; Legen; Vrouw; Causaliteit; Wachten; Sketchje; Tas; Slapen; Finale; Kerstwens; Ontvangenis; Zonne-energie; Carrousel; Verslaafd; Verslechtering; Oudejaar.
JANUARI 2018— Rustjaar; Welstandspiramide; Taxi; Straling; Rustruimte; Oprisping; Domhouden; Voorbindpenis; Aandacht; Mythe; Naam; Felicitatie; Dagboek; Roofdier; Spilzucht; Stom!; Afscheid; Geloofswaanzinnige; Kaartjes; Botten; Naroes; Dwarsligger; Amputé; Bal; Boek; Wensmuntje.
FEBRUARI 2018— Pink; Melk; Stoma; Bluesbrothers; Vliegen; Telefoontje; Jongens; Droom; Keizersval; Eunuch; Ruimtekots; Sluwaards; T-shirt; Dromerij; Latijn; Straal; Foto; Pech; Burcht; Axolotl; Gesprek; Eenling; Krantenbericht; Flexetarieër.
MAART 2018— Snaaien; Zuivering; Schrijven; Nederig; Kopland; Voorkennis; Uitgeschreven; Uiteinde; Kamergenoot; Pil; Boekenweek; Buitenwacht; Wenstigheid; #blijfwegbijgeldgraaiers.nl; Vragen; Buitenaards; Definitief; Muizenissen; Longen; Eilanden; Zinvraag; Schoon!; Hèhè; Briefje; Bijgeloof; Schuldgevoel; Broekpraat; Lotgenoten; Kruisgang; K-vrij; Beslachtofferd.

In APRIL heb ik geen 169woordenstukjes geschreven.

MEI 2018— Voort!; Voorraad; Wonderlijk; Vrijwilliger; Kansloos; Alcoholloos; Katten; Keuzestress; Gordijn; Spiegelglas; Saucijzenbroodje; Rust.
JUNI 2018— Ketterij; Poeh’spas; Mankementerij; Scheermes; Vogels; Volksverhaal; Arendsoog; Moet; Verpreutsing; Schapenleed; Positief; Gaatjes; Reizen; Opgesloten; Selfie; Prijs; Inbinden; Handwapen; Vooruitgang; Zorgen; Tradities; Lieverdje; Plek; Meuk; Uniek; Sport; Opzetheling; Gebaar; Sjakie.
JULI 2018— Handelaar; Schuldig; Peukenvervuiling; Stukgoederen; Lijfleuzen; Romance; Fatsoen; Voedselstank; Eerste; Bevolkingskrimp; Dichterbij; Transitie; Luchtkussen; Leesblad; Interpretatie; Snoepjes; Stad; Abraham; Verwarring; Veelpleger; Mysterieus; Blikken; Zomertijd; Dreutelen; Uitzondering; Warmterecord; Verkoeling; Nabericht; Wervelingen; Bewenen; Existentie.
AUGUSTUS 2018— Zomergrap; Verspilling; Reminiscenties; Thee+ ; Okster; Nostalgie; Ruimte; Martelares; Vlag; Leerschool; Overtreden; Voorbode; Spookbeeld; Wezen; Megamega; Geslachtelijkheden; Necrolijst; Oordeel; Fries; Grouwigheidje; Theezaklabeltje; Kieskeur; Snipperdag; Tributen; Schoenen; Reus; Identiteit; Dodenadvertentiebovenschriften; Mythologie; Snoodaards.
SEPTEMBER 2018— Rossi; Dilemma; Cafébaas; Doener; Brugwachter; Uitnodiging; Update; Op; Doorwake; Sacrament; Onderduik; Herders; Schaamte; Tirannie; Abstract; Donatieboeken; Merk; Kastjes; Cadeautje; Leeg; Ontlading; Regelmaat; Activist; Sap; Exploitatie; Stoorzender; Dorpskenner; Initialen; Voorstellingsvermogen; Ritje; Stenenbewerker.
OKTOBER 2018— Sterretje; Lastig; Katholeks; Kaal; Verplaatsen; Zeer; Omslag; Rentmeester; Geheugen; Nepkat; Zeurzeug; Bidden; Monument; Armoede; Stoppels; Verspilling; Poten; Slak; Verzaken; Kinderpostzegels; Mouwtjes; Ganzen; War.
NOVEMBER 2018— Allerzielen; Weelde; Muts; Vleermuis; Video; Geschift; Weemoedt; Tanen; Onraad; Volkswoede; Mobilisatie; Kleur; As; Stumpers; Zwijgstof; Steelgoed; Lepeltjes; Oorlog; Achterkant; Turfweg; Bezopen; Domper; Prematuur; Liefde; Sodom; Tweestrijd; Feelgood.
DECEMBER 2018— Topavond; Waar/onwaar; Voorbode; Guichelheil; Geraas; Heidens; Verantwoording; Roofdier; Kwalitaria; Braaf; Wensdenken; Behang; Roze; Rustig; Vertelkunst; Kousbroek, 555 ; Lotgenoten; Geldzucht; Vernedering; Voorlezen; Schaamteholling; Stofzuiger; Lijstje2; Advent; Kerstoverpijnzing; Boontjes; Voornemens; Bezorgd; Slot.